Kidioui, omgekeerde veiling uit Frankrijk

6

Adv.:

Heb je wel eens gehoord van een omgekeerde veiling? Ik wel sinds dit weekend. De omgekeerde veiling is een internetconcept dat uit Frankrijk komt. Nu zijn die Fransen vrij vreemde snuiters. Maar misschien is dat ook de reden dat ze dit concept hebben verzonnen. Ik heb het concept niet zelf getest omdat ik geen Frans spreek maar ik hoorde dat de fransen het qua usability van deze site prima voor elkaar hebben. De website is makkelijk te gebruiken en je kunt er mooie producten op vinden.

Marktplaats, maar dan omgekeerd

Een omgekeerde veiling betekent wat het woord al zegt. Denk aan marktplaats, maar dan omgekeerd. Je bent op zoek naar een product, bijv een auto. Je gaat naar Kidioui en voert op de website je favoriete auto in. Deze aanvraag voor een auto komt dan terecht bij verschillende aanbieders. Zij doen allemaal een bod op de auto en jij als koper kunt het laagste bod accepteren. Daarna kun je de auto afhalen bij de door jou uitgekozen aanbieder.
Om kidioui te bekijken verwijs ik je naar hun Homepage. Je moet wel wat Frans begrijpen. Maar misschien krijg je toch het idee.

Foto Kidioui
Je hoeft trouwens geen rocket scientist te zijn om te kunnen zien dat Kidioui op dit moment alleen auto’s en scooters in haar assortiment heeft.
Is dit concept iets voor Nederland denk jij?

Als je dit bericht interessant vond, kun je overwegen om lid te worden van onze RSS feed. Of wil eerst de volgende berichten nog lezen?

Praatjes van lezers

6 betweters plaatsen hun mening over het bericht “Kidioui, omgekeerde veiling uit Frankrijk”
 1. Hans (3 comments.) schreef:

  Ze zouden in elk geval eens kunnen proberen om hun assortiment uit te breiden. Thanks Jens.

 2. Kurt Hensen schreef:

  Handig voor de consument, verschrikkelijk voor de verkoper. Dat bevalt me wel 😀

 3. Dennis Metz (1 comments.) schreef:

  In een tijd als deze zullen verkopers sneller worden aangespoord om aan dergelijke initiatieven deel te nemen, ongeacht het risico dat ze hun product op dat moment niet verkopen. Nooit geschoten…
  En inderdaad (Kurt Hensen), dat kan bijzonder voordelig uitpakken voor de koper.

 4. martin(new comment) schreef:

  Is toch zoiets als multiofferte?

 5. Nina(new comment) schreef:

  Kidioui is een erg goed initiatief. Ik denk dat zo’n concept in Nederland ook wel een succes kan worden. Volgens mij bestaat zo’n concept wel al, maar dan niet in deze branche.

 6. Mello(new comment) schreef:

  Een omgekeerde veiling zoals dit heb ik al in 2008 gelanceerd in Nederland! http://www.vraagwinkel.nl