JobIQ – kokende studenten

0

Adv.:

Nee, niets over vieze studentenkeukens. Ik heb het over JobIQ.nl. JobIQ is een initiatief van twee studenten, die het leggen van contacten met het bedrijfsleven een nogal lastige, tijdrovende en omslachtige zaak vonden. Ze hebben een formule bedacht waarmee studenten (op HBO en WO) op een laagdrempelige en gemakkelijke manier in contact kunnen komen met bedrijven. Of, waar recruiters van bedrijven naar enthousiaste medewerkers, stagairs etc. kunnen zoeken.

JobIQ

Hoe het werktJobIQ- kokend

Studenten geven op hun profiel hun baanoriëntatie aan. Ze kunnen lauw, warm, heet of kokend op zoek zijn naar een baan. Zoekt een recruiter bijvoorbeeld stagiairs, dan moet hij bij de ‘lauwe’ studenten zijn. ‘Kokende’ studenten daarentegen benadert hij met vacatures en traineeships. Mooi is, dat de communicatie altijd helemaal persoonlijk is. Het is namelijk niet mogelijk bulk-mails e.d. te sturen.

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat studenten afwachten tot er eens een recruiter contact met ze opneemt. Alles behalve dat. Zij nemen contact op met een bedrijf als zij interesse hebben in een van de carrièreactiviteiten die op de site staan, of stellen gewoon hun vragen.

Feedback op je CV

Je kunt als student alles aan de recruiters vragen wat je wilt. Wat bijvoorbeeld erg handig is, is dat je feedback op je cv kan vragen. Dit gaat natuurlijk ook weer een op een met de recruiters. Daarnaast kun je bedrijven benaderen voor sponsoring, gastsprekers, enzovoorts.

Op deze manier kunnen studenten en bedrijven elkaar gerichte vragen stellen en wordt geprobeerd contact voor beide groepen laagdrempeliger te maken. Gaat dit slagen en wordt JobIQ dé grote carrièresite voor studenten?

Als je dit bericht interessant vond, kun je overwegen om lid te worden van onze RSS feed. Of wil eerst de volgende berichten nog lezen?

Comments are closed.