Een hemel voor vrouwen

7

Adv.:

modista-logomodista selecteer product

Alhoewel het mannen ook wel zal interesseren. Waar ik het over heb? Over de website Modista.com. Modista.com is een soort van online catalogus waarin je kunt kijken naar producten van verschillende (meer exclusieve) winkels. Hij is gemaakt door studenten van de Universiteit van Californië, Berkley. De categorieën beperken zich tot schoenen voor dames, heren, jongens en meisjes en hiernaast nog dames- en herenhorloges en zonnebrillen en handtassen. Ook het aantal aanbieders van producten is nog vrij beperkt. Dat zijn er nu nog maar een stuk of 7.

“Ok”, denk je nu misschien, “maar wat is daar nu zo bijzonder aan?” Het bijzondere aan deze website is de manier van navigeren. De makers van de site hebben elk product waarschijnlijk een aantal tags meegeven. Zodoende kun je, als iemand een rode schoen selecteert, alle andere rode schoenen ook laten zien. Als je dan hierna een rode lakschoen selecteert, zul je een aantal vergelijkbare rode lakschoenen te zien krijgen. Doordat de schoenen ook nog onderverdeelt zijn in damesschoenen, meisjesschoenen, jongensschoenen en herenschoenen, zul je geen rode herenlakschoenen te zien krijgen bij je selectie.

Hieronder in plaatjes een voorbeeld van hoe je door kunt klikken. Ik heb als voorbeeld herenschoenen genomen.

modista-mannenschoenen-algemeen

Nu klik ik door naar een bruinen herenlaars.

modista-mannenschoenen-bruine-schoenen

Nu klik ik door naar een glimmende schoen.

modista-mannenschoenen-bruine-lage-schoenen

Nu klik ik door naar een glimmende schoen maar dan een lager model.

modista-mannenschoenen-bruine-lage-glimmende-schoenen1

Nu klik ik door naar een lak schoen:

modista-mannenschoenen-bruine-lage-glimmende-lak-schoenen

Je kunt in principe oneindig door blijven klikken en lekker schoenen kijken. Dit

Alsof dit nog niet genoeg is, kun je de selectie ook nog eens verfijnen op prijs, maat, kleur, verkoper, merk, mate van korting en beschrijving. Duizelt het je al van de mogelijkheden? Als je de site bezoekt, zie je dat het wel meevalt en dat het erg fijn werkt.

Het moet vast veel werk zijn geweest om deze website op te zetten. Het lijkt erop dat er vele duizenden artikelen aanwezig zijn in de database achter de website.

Als je dit bericht interessant vond, kun je overwegen om lid te worden van onze RSS feed. Of wil eerst de volgende berichten nog lezen?

Praatjes van lezers

7 betweters plaatsen hun mening over het bericht “Een hemel voor vrouwen”
 1. MathijsJH (1 comments.) schreef:

  Geniaal 🙂
  Wel een aardige klus waarschijnlijk, maar het lijkt me echt super intuïtief!

  • Jens Swelson (77 comments.) schreef:

   Dat valt op zich nog wel mee denk ik. De producten kun je vrij gemakkelijk laten inladen via databases enz. Het lijkt waarschijnlijk meer werk dan het is.

 2. Alexander (4 comments.) schreef:

  Best coole website is Modista.. alleen wel jammer dat ie in flash is gemaakt.

  • Jens Swelson (77 comments.) schreef:

   Hmm, volgens mij zit jij dan op een andere Modista. Op de Modista die ik beschrijf in m’n artikel zit geen enkel Flash element verwerkt hoor :p. Er wordt wel veel gebruik gemaakt van Ajax op de site, maar Flash heb ik niet kunnen ontdekken.

 3. Alexander (4 comments.) schreef:

  Helemaal gelijk! Zag “Modista ….loading” gif animatie (en de layout van de site) voor flash, zonder de broncode van de pagina’s te checken. :-/

 4. Duo(new comment) schreef:

  Het idee was leuk, maar zo te zien doet ie het niet meer! 🙁

  “Thanks for visiting Modista. We’re sorry to report that our company, Ugmode Inc., must shut down this website due to a Court-ordered permanent injunction. Ugmode was sued for patent infringement and could not afford its legal defense, resulting in a default judgment.

  We certainly don’t think the site violated anyone’s intellectual property. Anyway, it was fun to build Modista and we hope you enjoyed using it.”

  Ah ik zie nu ook de datum van de post, dat kan verklaren 😉