Wie o wie, een personenzoekmachine.

7

Adv.:

wie o wie

Een erg handige site: wieowie.nl. Wieowie is een personen zoekmachine die verschillende sites zoals Hyves, Linkedin, Facebook, de telefoongids, youtube, schoolbank en ga zo maar door, doorzoekt.

Als je dus informatie over iemand wilt hebben, voer je gewoon even zijn of haar voor en achternaam in op de wie o wie site en je krijgt (bijna)alle info die er over die persoon beschikbaar is op het internet. Erg handig bijvoorbeeld als je even snel iets over iemand wilt weten.

Verwijdering uit de Wie O Wie personenzoekmachine

Aan de andere kant natuurlijk ook weer niet zo’n fijn idee als je bedenkt dat anderen ook van alles over jouw op kunnen zoeken via wie o wie. Ik voel me in ieder geval enigszins aangetast in mijn privacy(hoewel ik natuurlijk zelf verantwoordelijk ben voor alle info die online staat over mij).

Op dutchcowboys zag ik de volgende reactie van iemand van wieowie.nl:

We slaan inderdaad niks op en zoeken live. Uiteraard voldoen we aan ieder verzoek om uit de index gehaald te worden.

Je kunt de beheerders van de personenzoekmachine wie o wie dus gewoon mailen met een verzoek om verwijdering. Mailen kan via het mailadres Wie o Wie.

Als je dit bericht interessant vond, kun je overwegen om lid te worden van onze RSS feed. Of wil eerst de volgende berichten nog lezen?

Praatjes van lezers

7 betweters plaatsen hun mening over het bericht “Wie o wie, een personenzoekmachine.”
 1. ChingChuan (19 comments.) schreef:

  Bleeeh! Enig idee hoe je jezelf van die pagina af kunt krijgen? Ik heb dan nog het voordeel dat ik niet mijn echte naam gebruik op ’t internet – godzijdank staan mijn adresgegevens er nog niet op.

  Maar onder ChingChuan Chiu is al wel wat te vinden… BAH!

 2. Jens Swelson (77 comments.) schreef:

  Ik heb wel ergens gelezen dat zij verplicht zijn je gegevens te verwijderen als je wie o wie daarover een meel stuurt…

 3. Peter Mangels (1 comments.) schreef:

  Ook een handige website waarin je in meer dan 70 websites kunt zoeken naar personen EN bedrijven, o.a. Youtube, Google, Marktplaats, LinkdLN, Schoolbank, JIJ, Yahoo, Hyves etc etc!
  Lijkt wel op wieowie.nl maar is helemaal gratis en geen abbonement.
  Tevens Beta versie dus zal nog wel uitgebreid worden. Tevens handig: in drie talen, Nederlands, Duits en Engels. Cool.

  http://www.ik-vind-je.nl

  Gr. Peter Mangels

 4. not my name schreef:

  Ach, je kunt je afvragen in hoeverre je wat aan de informatie hebt: hoeveel mensen zijn er wel niet met dezelfde naam? Bovendien vond ik allerlei onzin info over mezelf zoals foto’s van anderen die (om een mij onduidelijke reden) aan mijn naam gekoppeld zijn, tags waar ik met de beste wil van de wereld niet kon bedenken wat die met mij te maken hebben, etc.

 5. Telelinks (1 comments.) schreef:

  Google heeft dit probleem ook aangepast door de applicatie “profiles” te ontwerpen. Daar kan je je Google profiel aanmaken en wanneer iemand je naam ‘googled’ kan jij bepalen welke resultaten ze te zien krijgen.. Erg handig vooral als je weet dat vele werknemers even ‘googelen’ bij een solicitatie, én je naam op wat genante pagina’s verschijnt…

 6. e p j van der louw(new comment) schreef:

  zoek persoons gegevens van persoon

Trackbacks

Bekijk wat andere bloggers te melden hadden over dit bericht...
 1. […] zo slecht deed op het gebied van privacy. Nadat alle info over mij gemakkelijk vindbaar werd via wie o wie en ik al een bericht plaatste over de geweldige film van xs4all genaamd; privacy matters, ik een […]