Privacy matters!

7

Adv.:

Dat is de boodschap die XS4ALL duidelijk wil maken. Op de website privacymatters.nl staat een film die je naar mijn mening zeker even moet bekijken. Duidelijk en op een eenvoudige manier wordt hierin uitgelegd hoe de overheid onze gegevens bijhoud en hoe bedrijven deze gegevens combineren voor hun eigen marketing doeleinden.

Het bijhouden van gegevens zoals het nu gedaan wordt is riskant en vrij onzinnig. Men zegt dat het is om een eventuele terroristische aanval af te weren. Dit lukt blijkbaar goed, want tot zover ik weet is er nog nooit een terroristische aanslag van formaat geweest in Nederland. Of is dit een drogreden, die te vergelijken is met het verhaal van de gecamoufleerde olifant? Ik denk in ieder geval dat het terrorisme-probleem zwaar overhyped is, en dat het goed zou zijn als de media er wat minder aandacht aan besteedt.

If your privacy matters

Uitgebreide informatie verzameling en analyse zal er niet toe leiden dat het beetje terrorisme dát er is, af zal nemen. Dit omdat het eenvoudigweg te onvoorspelbaar is.

Laten we daarom onze privacy terugeisen en tot actie overgaan!

Ik heb pas ook een artikel geschreven over poken, hoe zou deze hype bijdragen aan de privacy van mensen en hun bewustwording?

Als je dit bericht interessant vond, kun je overwegen om lid te worden van onze RSS feed. Of wil eerst de volgende berichten nog lezen?

Praatjes van lezers

7 betweters plaatsen hun mening over het bericht “Privacy matters!”
 1. eric boekhout schreef:

  dit sluit weer mooi aan op mijn missie voor 2012; eenheidsbesef en verbroedering door bewustwording.
  Paramani

 2. Dirk schreef:

  Geweldig filmpje! Dat velen er gehoor aan mogen geven.

 3. Eline schreef:

  Dan had ik dus nu ook moeten kunnen posten zonder mijn emailadres te hoeven invullen… Da’s wel weer jammer!
  Verder goed filmpje…

 4. Jens Swelson (77 comments.) schreef:

  Haha, daar heb je inderdaad gelijk in. Maar je kiest er wel zelf bewust voor om hier te reageren he ;). Dat is in het filmpje dus anders.

 5. Marcel schreef:

  Ge-ni-aal, geen ander woord voor

Trackbacks

Bekijk wat andere bloggers te melden hadden over dit bericht...
 1. […] hun gegevens kopiëren, hoewel dit nu dan dus nog bewust gebeurd. Zo wordt het kleine beetje privacy dat we nog over hebben, helemaal […]

 2. […] werd via wie o wie en ik al een bericht plaatste over de geweldige film van xs4all genaamd; privacy matters, ik een poken complot vermoede(oké dit was een beetje overdreven ) is dit al weer het vierde […]