Politiefoto’s

0

Adv.:

politiefoto

Vandaag stuitte ik op een link naar de site politiefoto.nl. Op deze site kun je plaatjes van politie mensen uploaden en kun je plaatjes bekijken van politie mensen die anderen geupload hebben. Opzich niet zo heel vreemd, maar wel het verhaal wat achter de site zit, lees zelf maar:

PAK ZE TERUG!

In Zuid-Holland maakt de politie foto’s van alle hangjongeren, ook tegen hun zin in. Wanneer de jongeren bezwaar maken tegen het nemen van foto’s worden ze op een onbewaakt moment alsnog op de foto vastgelegd.

Hier kun je je zelfgemaakte foto’s van agenten uploaden! WAAROM? Omdat we het raar vinden dat de politie ook zomaar foto’s mag maken van ons. Is dat zo? Ja, dat is zo: klik HIER maar…
Wekelijks maken de inzenders van de leukste foto’s kans op een reep slaafvrije chocolade! WAAROM? Omdat we het ook raar vinden dat de politie repen chocolade uitdeelt aan uitgaande jongeren. Doen ze dat? Ja, dat doen ze: klik HIER maar…

Het fotograferen van hangjongeren, zonder dat deze verdacht worden van criminele activiteiten, is een uitwas van veiligheidswaan. Het voorkomt geen criminaliteit, maar onschuldige jongeren worden zo bij voorbaat gecriminaliseerd, wat het plegen van misdaden kan doen toenemen. En met het uitdelen van chocoladerepen laat de sterke arm zich van haar zwakste kant zien. Het wachten is op de inzet van gummybeertjes tegen hooligans, of het uitdelen van dropveters aan hells angels. De politie laat hiermee zien dat de gemiddelde straatagent niet serieus te nemen is.

Tip: alleen foto’s uploaden waarvoor toestemming aan de gefotografeerde is gevraagd. Bij politieagenten die geen foto willen laten maken kan een telelens worden ingezet. Ook kunnen vanachter verdekt opgestelde scooters alsnog foto’s worden genomen van ’target’-agenten. Het is nog niet bekend of het College Bescherming Persoonsgegevens vindt dat deze site de privacywetgeving overtreedt.

Als je dit bericht interessant vond, kun je overwegen om lid te worden van onze RSS feed. Of wil eerst de volgende berichten nog lezen?

Comments are closed.