Op deze profielensite, sta je liever niet

5

Adv.:

Dat je bij Hyves, Linkedin en Facebook bent aangesloten, kan ik nog wel begrijpen. Een profiel op deze websites is leuk om je contacten te onderhouden. Bij deze netwerken kun je gratis een profiel aanmaken, daarom zijn deze sociale netwerken ook zo populair en wijdverbreid. Wat ik voorzie is de opkomst van netwerksites, gericht op specifieke groepen mensen.

Facebook, maar dan alleen voor criminelen

Pas geleden is bijvoorbeeld depolitiezoekt.nl in het leven geroepen. Dit is een soort van sociaal netwerk voor criminelen. Registratie kan alleen door jezelf te bewijzen. Dit gaat ongeveer als volgt: Je koopt een bivakmuts en een wapen en je overvalt een winkel waar genoeg camera’s in de buurt hangen.De politie plaatst het filmpje dan op de site. Wat ook mogelijk is, is om een misdaad te plegen en veroordeeld te worden en er daarna voor te zorgen dat de politie je niet kan vinden. De politie maakt dan een profiel voor je aan op de website.

opvervallers-de-politie-zoekt-570px

Vriendjes toevoegen

Normaal kun je ook relaties toevoegen aan je profiel. De afgelopen jaren was het een trend om zoveel mogelijk vrienden te verzamelen. Ik denk echter dat de website voorop loopt in de trend om vrienden te verwijderen. Dit zou nl. een nieuwe trend worden in 2009. Je ziet namelijk nergens de optie om vrienden toe te kunnen voegen. Het lijkt echter wel mogelijk om met je matties op de foto te gaan. Opvallend trouwens dat er zoveel mensen met een niet-Nederlandse afkomst op de website staan.

Als je dit bericht interessant vond, kun je overwegen om lid te worden van onze RSS feed. Of wil eerst de volgende berichten nog lezen?

Praatjes van lezers

5 betweters plaatsen hun mening over het bericht “Op deze profielensite, sta je liever niet”
 1. Frank (4 comments.) schreef:

  Hé dat is ook toevallig. Op die foto rechtsonder zie ik mijn broertje. Eens even navragen wat hij op die donderdagavond in Rotterdam deed.

 2. Erik (5 comments.) schreef:

  Zou je zelf ook foto’s kunnen uploaden. Ik vind de foto’s bij sommige profielen nogal onduidelijk.

  • Jens Swelson (77 comments.) schreef:

   Hmm, het lijkt me op zich wel logisch. De meeste profielensites bieden deze optie wel.

   Ik denk echter dat het in deze branche hip is om een minder duidelijke foto bij je profiel te zetten. Een andere verklaring heb ik er niet voor.

 3. Kurt schreef:

  Het ziet er een beetje uit alsof deze site alleen is voor mensen met capuchons.. Mag je er ook op in je zwembroek?

  • Jens Swelson (77 comments.) schreef:

   Ik denk dat dit in de richtlijnen van de website staat. Zonder capuchon of muts op de foto, dat zal wel net zoiets zijn als zonder hoofddoekje op een moslimprofielensite of zonder helm en veiligheidsvestje op een site voor bouwvakkers.