Nieuwe vaardigheden leren door middel van filmpjes

3

Adv.:

Op de Nederlandse website Ikleer.tv kun je jezelf vaardigheden aanleren door middel van het bekijken van video’s. De website bevat op het moment van schrijven onder andere filmpjes over hoe je kunstwerken en beelden maakt en hoe je kunt leren gitaar te spelen.

ikleerpunttv

Potentie van de site

Ik denk dat de website best potentie heeft om groot te worden. Zelfhulp en zelf dingen leren is al heel lang iets wat vrij populairder is. Daarnaast scheelt het dat deze website alleen filmpjes heeft waarin je dingen kunt leren. Op een grote website als Youtube kan het wel eens even duren voordat je hebt gevonden wat je zocht.

Het is jammer dat er nog niet zo heel veel filmpjes op staan op dit moment. Wat vinden jullie van dit initiatief?

Praatjes van lezers

3 betweters plaatsen hun mening over het bericht “Nieuwe vaardigheden leren door middel van filmpjes”
 1. Pelly (2 comments.) schreef:

  Het inititief is leuk. Ook al zijn er talloze amerikaanse voorbeelden van sites die het zelfde doen.
  Toch is Nederland er nog niet aan toe denk ik.
  Het echt zelf maken van video-content is nog een achtergeschoven kindje in de nederlandse bloggosphere.
  Het waarom is simpel : Het is te tijdrovend. Opname is het probleem niet, de editting en productieklaar maken van een filmpje maken het zo lastig.
  Niet iedereen beheerst die vaardigheid, of wil die beheersen, en daarnaast hoeft niet iedereen met zijn bakkes op internet. Ook daar kleven veel nadelen aan.
  Al met al zorgt dat voor een grote drempel.

  • Jens Swelson (77 comments.) schreef:

   Inderdaad, ik denk dat het editten gedeelte wel een grote drempel is zoals je het beschrijft. Zelf kan ik het ook niet echt en blijven mijn vaardigheden beperkt tot Windows Movie Maker.

   Ik ken ook geen pakket dat de leegte tussen de professionele pakketten als Vegas, Pinacle studio en consorten opvult. Ik heb het idee dat er nog best markt is voor een video bewerkingsprogramma dat meer kan dan windows movie maker, maar eenvoudiger werkt dan de professionele programma’s.

   • Pelly (2 comments.) schreef:

    (Ik moet een langere tekst typen maar het enige wat ik wilde neerpennen was: )

    Eens ! 🙂