Lekker piraatjes schieten op je vakantie in Somalië

2

Adv.:

De Somalische piraten zijn lekker veel in het nieuws de laatste tijd. Spenk berichte zo bijvoorbeeld pas al over een bloggende Somalische piraat. De hype leid blijkbaar tot meer dergelijke websites. Sinds kort zijn er namelijk vakanties naar Somalië beschikbaar, om piraatjes te schieten.

2957542_cfbf42bbaf_o1

Persoon op de afbeelding heeft niets te maken met het onderwerp 😉

De Somalische piraten met uitsterven bedreigd?

Op de website somalicruises.com staat meer informatie over de schiet- en zonvakanties die deze reisaanbieder in the pocket heeft. Persoonlijk veroordeel ik dit vakantie concept. Hierdoor sterven bedreigde soorten zoals bijvoorbeeld de Somaliër uit, hoewel ik er in dit geval toch niet heel rouwig om zou zijn. De website zelf beschrijft de vakanties als volgt:

“Het is als een safari, maar dan beter

“Safari” is een vertaling voor het woord avontuur, en dat is precies wat we in de aanbieding hebben voor u.

We varen heen en weer voor de Somalische kust, wachtend om gekaapd te worden door de piraten. We raden u aan om wapens mee te nemen met veel vuurkracht op de reis. Als u niet zulke wapens in huis heeft, kunt u ze huren op ons schip.”

Ervaringen van anderen

Op een andere pagina van de website staan enkele testimonials. Iemand schrijft bijvoorbeeld het volgende:

Ik heb zoveel plezier niet meer gehad sinds ik helikopter heb gevlogen met de NAM. Je hoeft niet bang te zijn dat je neer wordt geschoten door piraten omdat ze nooit dicht bij het schip komen en de wapens die ze gebruiken een erg klein bereik hebben. Dat herinnert me aan een dronken deur schutter die we oppikten bij een motorvereniging in Vietnam. ‘chopper’ Dan, Toledo USA.

En een ander:

Zoals eendjes in een vat. Ze draaiden het schip om en we zagen ze huilen in het water als kleine meisjes. Ik zag een gewonde piraat die opgegeten werd door de haaien, wat een lachtertje! Dit is iets wat je meegemaakt moet hebben.” — Zeke, Springs Kentucky USA

Wapens huren

Ook de prijzen voor de verschillende onderdelen staan duidelijk vermeld op de website. Zo kost een AK 47 bijvoorbeeld 25 dollar per dag. 100 stuks pantserdoorboorende munitie kost 15,95 dollar. 30 seconden continue vuren met een minigun op de piraten, kost slechts 450 dollar en een RPG met 3 raketten is 275 dollar voor een dag.

En let op: maaltijden zijn niet inbegrepen bij de totaalprijs(die overigens niet op de website vermeld staat.

Als je dit bericht interessant vond, kun je overwegen om lid te worden van onze RSS feed. Of wil eerst de volgende berichten nog lezen?

Praatjes van lezers

2 betweters plaatsen hun mening over het bericht “Lekker piraatjes schieten op je vakantie in Somalië”
  1. jovan(new comment) schreef:

    Dit is echt ziek, wie doet dit nou.

Trackbacks

Bekijk wat andere bloggers te melden hadden over dit bericht...
  1. […] May, 2009 Zojuist kwam ik via Spenk een website tegen die claimt cruises te organiseren in de somalische […]