Zelfs Somalische piraten houden er een blog op na

5

Adv.:

Nog een piraten bericht! Op deze prachtblog stuitte ik vandaag. Het is een webl0g dat wordt bijgehouden door Somalische piraten. Nouja, door één piraat. En waarschijnlijk is de persoon achter deze weblog in het dagelijkse leven alleen tijdens carnaval piraat. Dat betekend echter niet dat het geen grappig blog is.

Somalische piraten online

De weblog is opgericht op 12 april 2009. Sindsdien zijn er een slordige 15 berichten geplaatst. Een van de eerste berichten heeft bijvoorbeeld als titel

Holy shit, we got pwned!

en gaat over het feit dat de Amerikaanse mariniers die kaptein van het Amerikaanse schip Maersk Alabama bevrijden.

De schrijver van de blog beantwoord ook lezersvragen. Zo schreef iemand pas bijvoorbeeld het volgende:

Dear Somali Pirate,

What is your favorite weapon? Is it that gun you have in your profile pic? And what’s with the lazy eye?

-Ben

Ben kreeg daarop het volgende antwoord:

Thanks for writing Ben. Truth be told, my machine gun is my second-favorite weapon. My favorite is my Toro 3650 6.5hp snow-blower, seen below. It’s a bit of a pain to lug around, especially in the crap-tastic speedboats we’re saddled with. But you’d be amazed how effective it is. No one expects to see a snow-blower in this part of the world. Hell, I’ve never even seen snow! But when we come at you with one of these, you know your goose is cooked. -SP
piratesnow

Somalische piraten bloggen ook, zo blijkt. Blog jij?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Praatjes van lezers

5 betweters plaatsen hun mening over het bericht “Zelfs Somalische piraten houden er een blog op na”
 1. Freakenstein (2 comments.) schreef:

  Tja, of die piraten blog echt is, heb ik mijn twijfels over.
  Het is in iedergeval vermakelijk.

  Ik blog dus ik leef, mijn blog is… mijn blog had je al gevonden, maar hierbij
  http://freakenstein.nl

  • Jens Swelson (77 comments.) schreef:

   Nou, daar had ik al geen twijfels meer over toen ik het bericht schreef hoor 😉 Hij is nep, maar wel erg vermakelijk inderdaad.

 2. Adriaan schreef:

  De piraten (lees criminelen) praten hun acties goed door te zeggen dat ze geen vis meer kunnen vangen omdat hun vis wordt weggevangen door de visvloten van de Japanners, Russen, Europeanen. Daardoor zijn ze gedwongen handelsschepen te kapen voor losgeld. Ook zou er illegaal giftig afval worden geloosd voor de kust dankzij het gebrek aan controle door de somalische overheid. Een zielig nonsensverhaal m.i.
  Suggestie aan de piraten : kaap dan die vistrawlers en die gifboten. Pik de visvangst in, verkoop het aan de somalische bevolking ga met het gifschip naar de kusten van de giflozers en dreig het afval voor de kust van Japan, China, Europa te lozen. Je zult zien, dan krijg je veel symphatie !

 3. Jens Swelson (77 comments.) schreef:

  Ik zou het inderdaad wel kunnen begrijpen als ze dan die vissersschepen zouden kapen. Ze zullen echter geen sympathie krijgen als ze voor de betreffende landen gaan liggen met die gifschepen. De gemiddelde burger weet er het fijne niet van, en zal dus alleen maar verontwaardigd zijn gis ik.

  Ik zou het wel strak vinden als ze het zouden doen trouwens.

Trackbacks

Bekijk wat andere bloggers te melden hadden over dit bericht...
 1. […] hier! Wil je je misschien inschrijven op m’n RSS feed om op de hoogte te blijven van updates?De Somalische piraten zijn lekker veel in het nieuws de laatste tijd. Spenk berichte zo bijvoorbeeld pas al over een […]