Spenk.nl kopen?

6

Adv.:

briefgeld-waarde-spenknl

Dankzij een ouder bericht van wwhon.nl kwam ik zojuist op deze website valuer. Dit is een tooltje dat aan de hand van meerdere factoren de waarde van een website schat. Ik betwijfel echter hoe realistisch de uitkomst is. Hier onder enkele uitkomsten waar ik dit op baseer:

De waarde van dit blog:

De waarde van wwhon.nl:

Deze 2 schattingen lijken mij een beetje overdreven.

Als je Tweakers.net laat beoordelen krijg je een veel te lage waarde echter:

En bij Nu.nl ook:

Als laatste Wikipedia.org (geen idee of dit klopt, lijkt me ook wat laag):

Hier kunnen we wel uit concluderen dat de tool niet erg betrouwbaar is. Het is echter wel handig voor een grove schatting, of om gewoon mee te spelen. Het zet me echter wel aan het denken. Ik denk niet dat ik Spenk.nl zou verkopen voor 15.000 dollar. Niet omdat het te weinig is, maar meer omdat ik hem gewoon niet zou willen verkopen. Toch grappig op zich.

PS: Printer.com is veel te duur verkocht. De naam is maar 19.000 euro dollar waard!

Als je dit bericht interessant vond, kun je overwegen om lid te worden van onze RSS feed. Of wil eerst de volgende berichten nog lezen?

Praatjes van lezers

6 betweters plaatsen hun mening over het bericht “Spenk.nl kopen?”
 1. Erik (5 comments.) schreef:

  Leuke voorbeeldjes. Ik denk trouwens dat het ook scheelt dat dit NL sites zijn. De webvaluer probeert via gratis diensten een beeld te vormen van je hoeveelheid bezoekers en andere statistische info.

  maar goed, zoals je al zegt. binnen nl krijg je wat vreemde resultaten

 2. Karel (1 comments.) schreef:

  Dus jij zou deze website niet verkopen voor 15mille (dollars). Geloof ik dus niet :-).

  • Jens Swelson (77 comments.) schreef:

   Tja, ik weet het eigenlijk niet. Aan de ene kant heb ik dan wel geld om te investeren in andere projecten. Aan de andere kant, ik vind het bloggen hier erg leuk en als ik nog een tijdje door ga, is het best mogelijk dat deze blog meer waard wordt. Ik schat de verkoopwaarde nu op een eurotje of 2000 denk ik.

 3. Fred (2 comments.) schreef:

  Ik vraag me vaak af bij zulke websites hoe ze zoiets bepalen. Ze moeten toch bepaalde zaken hebben waar ze dit op baseren.

 4. Alexander (4 comments.) schreef:

  Webvaluer.org Estimated Worth $18,225.90 USD :p

 5. verdien geld online schreef:

  Je moet deze schattingen inderdaad met een korreltje zout nemen.
  Ik gebruik zelf wel eens estibot.com, die geeft iets wat realistischere schattingen.