Spenk.nl totaal vernieuwd, feedback gewenst!

6

Adv.:

Zoals je kunt zien is Spenk.nl helemaal vernieuwd. De grootste veranderingen hebben plaatsgevonden op het gebied van de layout. Ik heb de layout totaal veranderd omdat onder andere de leesbaarheid van de berichten niet erg goed was. Het vak waar de berichten in stonden was te smal wat als ergerlijk werd ervaren door veel mensen. Zoals je ziet is de ruimte voor berichten een stuk groter.

De oude layout:

Ook het aantal pageviews per bezoeker was tot nu toe erg laag. Elke bezoeker bekeek gemiddeld 1,3 pagina. Nu weet ik dat de verhouding pageviews/bezoekers bij weblogs niet heel hoog ligt, maar dit moet wel beter kunnen. Ik heb ten behoeve hiervan de volgende punten gewijzigd:

 • zoals je op de hoofdpagina misschien al gezien hebt, staat bovenaan een rotater met berichten die in de schijnwerpers staan. Dit zijn op het moment alle berichten uit de categorie filmpjes. Misschien dat ik dat later nog wijzig.
 • in de zijbalk heb ik een widget toegevoegd met de laatste reacties.
 • ik probeer meer gebruik te maken van afbeeldingen, om de posts aantrekkelijker over te laten komen.

Graag zou ik feedback ontvangen op het nieuwe uiterlijk. Als je feedback wilt geven op andere dingen is dat natuurlijk ook welkom! Laat even een reactie achter met daarin wat je ervan vind!

Dingen die nog verbeterd moeten worden zijn:

Als je dit bericht interessant vond, kun je overwegen om lid te worden van onze RSS feed. Of wil eerst de volgende berichten nog lezen?

Praatjes van lezers

6 betweters plaatsen hun mening over het bericht “Spenk.nl totaal vernieuwd, feedback gewenst!”
 1. Jens Swelson (77 comments.) schreef:

  De reacties werken tijdelijk helaas niet. Er wordt gewerkt aan een oplossing voor dit probleem.

 2. Jens Swelson (77 comments.) schreef:

  De reacties werken weer! 🙂

 3. madbello (4 comments.) schreef:

  Dat is zeker een verbetering, het is lekker helder en duidelijk, heel schoon, alleen op de voorpagina zit aan bijna de onderkant een witte ruimte die best gevuld zou kunnen worden met nog een item 😉 en kan niet navigeren naar oudere pagina’s, ergens een archief ? Of is dat juist bewust de bedoeling ?

 4. Jens Swelson (77 comments.) schreef:

  Die ruimte ergerde mijn oog inderdaad ook al ;-). Ik ga daar waarschijnlijk een korte beschrijving neerzetten van dit blog, en misschien een soort van sitemap.

  Dat laatste puntje van je, daar moet ik nog even over nadenken. Dit is inderdaad zo. Misschien moet ik hier maar een pagina voor aanmaken.

  Thnx voor je feedback!

 5. Jesper schreef:

  Hey Jens,

  Ziet er erg mooi en overzichtelijk uit. Ik zou graag weten welk cms je gebruikt of welke software je hebt gebruikt voor deze layout. Alvast bedankt!

  • Jens Swelson (77 comments.) schreef:

   Ik gebruik WordPress als CMS en heb een template gepakt en deze helemaal aangepast naar m’n eigen wensen. Dit is niet zo heel moeilijk als je een beetje verstand hebt van (x)html, css en een klein beetje php.