Review: AC Ryan Twin mini CCFL

3

Adv.:

Inleiding
Ik heb van deze cold cathodes pas 3 setjes overgenomen van een tweaker. Ik kon nog wel wat cathodes gebruik voor in en buiten mijn kast. Aangezien ik al 2 30 cm cathodes had, leken enkele kleineren mij ook wel leuk.

Instalatie

De instalatie was erg simpel. Gewoon even aansluiten op een 12 volt stekker en hij deed het al. Ik heb wel even het ijzeren bracket erafgeknipt met een tang, omdat ik geen lege plek meer over had.

De kwaliteit

Een smeltende cathode

Als eerste indruk leek de kwaliteit vrij goed. Geen scherpe randjes of andere dingen die niet goed afgewerkt waren. Ook zaten de kabels netjes in een sleeve. Pas na enkele dagen zijn werk gedaan te hebben, kwam de aap uit de mouw…

Ik was dus op een avond lekker aan het computeren toen ik een geur rook van smeltend plastic. Ik schonk er geen aandacht aan, maar toen ik de volgende ochtend mijn pc weer aanzette, deed 1 van de cathodes het niet meer. Enkele dagen later rook ik weer dat geurtje en toen ik in mijn pc keek, zag ik dat de andere cathode krom gebogen was aan het uiteinde.

Het zwarte doosje

Het doorgebrande transformatortje

Het zwarte doosje dat waarschijnlijk de transformator was, was ook deels gesmolten. Hierbinnen is, zoals te zien op de foto, iets doorgebrand. Grote kans dat hierdoor de cathodes te veel stroom hebben gekregen en ook zijn doorgebrand.

Het doosje lag in de luchtstroom van een 120 mm fan van mijn Antec Nine Hundred. Dat hij te heet werd door onvoldoende airflow, gaat in ieder geval niet op. Misschien dat ik waterkoeling ha moeten gebruiken, maar aangezien dat niet stond vermeld op de verpakking… :p

Het tweede setje

Na dit voorval dacht ik nog aan een productiefout of iets in die richting. Maar toen een tijdje later precies hetzelfde gebeurde bij een ander setje werd het wel duidelijk dat het gewoon flut dingen zijn.

Conclusie

Voor mij geen AC Ryan producten meer. Bij mij zijn dus uiteindelijk 4 van de 6 cathodes doorgebrand. Die andere 2 zijn niet doorgebrand omdat ik die maar niet meer heb aangesloten. Ik vind dingen die doorbranden in mijn computer toch een beetje te risicovol. Voor hetzelfde geld vliegt je pc in de fik.

Deze review staat ook op Tweakers.net

Edit: AC Ryan heeft contact met mij opgenomen en wil de zaak nader onderzoeken. Wel goed van ze dat ze dit doen en hun klanten serieus nemen.

Als je dit bericht interessant vond, kun je overwegen om lid te worden van onze RSS feed. Of wil eerst de volgende berichten nog lezen?

Praatjes van lezers

3 betweters plaatsen hun mening over het bericht “Review: AC Ryan Twin mini CCFL”
  1. ChingChuan (20 comments.) schreef:

    Wat doe je eigenlijk met zo’n ding?

  2. anon schreef:

    Hmm, ik was net een beetje aan het kijken naar een paar goede UV/blauwe CCFLs voor m’n eigen Antec 902. Dat wordt dus geen AC Ryan. 😛

    Heeft iemand hier toevallig enige ervaring met Sharkoon of Revoltec? Deze twee merken zijn samen met AC Ryan de enigsten die ik kan krijgen bij Azerty…

    • Jens Swelson (77 comments.) schreef:

      Revoltec is geen slecht spul volgens mij. Heb ook spul van hen gebruikt en dat werkt probleemloos. AC Ryan hoeft wat mij betreft iig niet meer. Ik heb niets meer van ze gehoord toen ik de defecte dingen naar hen op heb gestuurd. Ze hadden nog een vergoeding belooft maar die heb ik ook nooit gekregen.