Review: Logitech PC Gaming Headset

0

Adv.:

Inleiding

Deze headset van logitech heb ik op 9 januari 2007 gekocht bij Conrad Electronic. Best een goede webwinkel, leverd goed en redelijk snel e.d. Ik heb de headset gekocht omdat hij er erg strak uit zag. Dit vind ik nog steeds.

Gebruik

Ik gebruik de headset meestal voor het bekijken van films en het spelen van games. Af en toe ook om muziek te luisteren. Dit bevalt me redelijk goed.

Gebruiksgemak

Het is best te doen om de hoofdtelefoon enkele uren op je hoofd te hebben en te gebruiken. Maar na enkele uren begin je te voelen dat je hem op hebt en beginnen je oren enigszins pijn te doen. Dit is wat minder. Ook wordt de band aan de achterkant een beetje uitgerekt, zodat hij niet meer goed op je hoofd vastgeklemd blijft zitten.

Aan de rechterzijkant van de headset zit een microfoon. Deze kun je naar achter draaien tot hij horizontaal staat, en naar voren, tot hij bijna verticaal staat. Ik denk dat je hem ongeveer 250 graden kunt draaien(zie foto’s). Dit is best fijn, alleen steekt de microfoon naar mijn mening iets te veel uit naar rechts, als je hem naar achter hebt gedraaid(en dus niet in gebruik hebt).

Prijs

Ik heb de headset destijds voor 34 euro en 95 cent gekocht. Dit vond ik destijds een best redelijke prijs. Ook nu vind ik de prijs/kwaliteit verhouding nog goed.

Bouwkwaliteit

De headset is best degelijk gebouwd, er zitten geen scherpe randen of onafgewerkte stukken aan. Hij is mooi afgewerkt. Op de 3,5 mm jackpluggen zit een goudkleurig laagje voor beter contact met de geluidskaart/versterker.

Nu komt de reden dat ik deze review schrijf: de volume regelaar. Deze is toch wat minder dan de headset zelf. Hij ziet er wel mooi uit, maar er zit een cirkelvormig wieltje op en dat is niet zo makkelijk te bedienen. Het regelen van het volume gaat namelijk soms(niet altijd) erg stroef. Ook regelt dit ding het volume maar voor een deel. Op zijn laagste stand staat het geluid namelijk op zacht, in plaats van helemaal uit. Daarom heb ik hem aangesloten op mijn versterker waar een volumeschuif op zit, anders was dit wel lastig geweest als je bijvoorbeeld midden in een spel zit.

Bij mijn headset is de volume regelaar volgens mij ook kapot. Ik hoor namelijk af en toe alleen mono geluid en af en toe stereo geluid. Dit blijkt door de volume regelaar te komen. Als ik er op druk hoor ik stereo geluid, maar als ik hem weer loslaat, mono geluid. Dit is erg irritant. Ik heb vandaag al de Logitech helpdesk gebeld (eerst 45 minuten naar het muziekje geluisterd  🙁 ) waarna ik te horen kreeg dat ik het verkeerde nummer had gebeld en dat ik het maandag nog maa eens moets proberen op een ander nummer.

Het geluid

De kwaliteit van het geluid is naar miin mening goed. Volgens mij is dit echter meer een persoonlijke kwestie, maar ik heb er niets op aan te merken.

Ik geef de headset als cijfer een 7.

UPDATE, 7 januari 2008

Ik heb vandaag gebeld met de Logitech helpdesk(Daarvoor bel je even met tel: 020-2008433). Ik werd er erg vriendelijk te woord gestaan en zij vertelden dat de verkoper hiervoor in principe aansprakelijk was en dat zij voor vervanging moesten zorgen. Ze verwezen me dus door naar Conrad Elektronic waar ik de headset had gekocht. Als het daar niet tot mijn tevredenheid zou worden afgehandeld kon ik nogmaals contact met hen opnemen en zouden zij het afhandelen.

Hierna heb ik Conrad gebeld. Zij vertelden mij dat ik het product retour kon sturen en dat ik een nieuwe zou krijgen. 🙂

Ik denk dat dit wel goed komt, ik zal het jullie nog even laten weten als ik de nieuwe binnen heb.

UPDATE, 11 januari 2008

Ik heb de headset nu retour gestuurd en verwacht binnen nu en 2 weken een nieuwe headset te krijgen van Conrad Elektronic.

UPDATE, 22 januari 2008

Nog steeds niets binnen  :( Als ik over 3 dagen nog niks binnen heb ga ik even bellen.

UPDATE, 25 januari 2008

Vandaag kreeg ik met de post een brief van Conrad. Er zat een creditnota bij. Ze storten de €34,95 die ik destijds betaald heb terug en ik krijg de verzendkosten (die ik destijd niet betaald heb 😀 ) ook terug. Dus €41,90 op mijn bankrekening en het afgelopen jaar gratis een headset.

Ik vind dit wel erg netjes van Conrad Electronic!

(deze review staat ook op tweakers.net)

Als je dit bericht interessant vond, kun je overwegen om lid te worden van onze RSS feed. Of wil eerst de volgende berichten nog lezen?

Comments are closed.